Skip to content
LOGO_GASTROPRDUKT
  • Restaurantutstyr
  • Våre produkter
  • Kontakt
Menu

Pizzaovn på restaurant

Pizza er uavbrutt et av hovedpunktene på menyen til mange restauranter, selv de som ikke serverer typiske italienske retter. For å sikre retter av høy kvalitet og garantere kundene sine den autentiske smaken av unik italiensk pizza, er det verdt å sørge for en profesjonell pizzaovn når man utstyrer restaurantkjøkkenet. På markedet er det mange interessante modeller av ovner til storkjøkken, designet for både små restauranter og store pizzeriaer. Hvilken ovn skal velges?

Pizzaovn – hva skal man legge vekt på?

Valg av riktig pizzaovn for en restaurant bør først og fremst avhenge av hvor mange pizzaer du planlegger å bake i løpet av en time og gjennom hele arbeidsdagen. Som regel trenger ikke små restauranter og lokaler med en eller to varianter av pizza på menyen en stor ovn med 4 kammer som lar deg bake til og med flere titalls pizzaer innen en time. I slike tilfeller er vanligvis en kompakt pizzaovn med ett lite kammer nok til å bake mellomstore pizzaer. Hvis pizza ikke er hovedpunktet på menyen din, vil det ikke lønne seg å investere i en større ovn.

En helt annen tankegang må følges av pizzeriaer og restauranter som tilbyr kundene sine minst flere forskjellige typer pizza, muligheten til å velge deres størrelse, og ofte også forskjellige tykkelser og typer deig. Til deres behov blir det et mye bedre alternativ å velge utvidede, funksjonelle, gassdrevne eller elektriske pizzaovner med flere kammer, med mulighet for temperaturkontroll for hvert kammer separat og mulighet for å bake forskjellige pizzastørrelser uten å være begrenset av størrelsen på ovnkammeret.

Tilleggsfunksjoner til pizzaovner

Standardmodeller av profesjonelle pizzaovner er elektriske eller gassdrevne, så de kan brukes både i store restaurantkjøkken og mindre spisesteder. Uansett hvilken form for kraft du velger, bør tilleggsfunksjonene som produsenten har brukt i en gitt modell tas hensyn til når du velger en pizzaovn. Temperaturkontroll ser ut til å være en åpenbar løsning i enhver ovn, men til behovene til pizzabaking er det verdt å sørge for at justeringen er ekstremt presis. Hvis pizzaovnen har flere enn ett kammer, skal restaurantpersonalet kunne velge en annen temperatur for hvert kammer og justere den avhengig av behovene til pizzaen bakt i et gitt kammer. Sammen med det ovennevnte er det også separat varmluftsirkulasjon for hvert kammer i ovnen – det er ikke mulig at pizza bakes ordentlig hvis temperaturen varierer avhengig av om det andre kammeret i ovnen er på eller av.

Effektiviteten og lønnsomheten til pizzaovner som brukes i restauranter, bestemmes også av allerede nevnt energiforsyning – elektriske ovner og gassovner er et like godt valg, men det er verdt å ta hensyn til kvaliteten på utførelsen og den tilbudte driftsmåten. På mindre restauranter vil tiden for å bake en enkelt pizza ofte ikke ha så stor betydning, så du kan unne deg litt tregere og mindre energikrevende ovn, men i pizzeriaer er det viktig at alle pizzaer som kommer ut av kjøkkenet er varme, skikkelig sprø og ikke brent av overdreven høy temperatur og ønsket om å betjene raskt alle kunder.

En profesjonell pizzaovn til restauranten din

Uansett hvor mye vekt du legger på pizzaen som finnes på menyen i restauranten din, er det verdt å sørge for at den alltid er av best kvalitet. Profesjonelle ovner trenger ikke å ta mye plass, men vil alltid tilby en høy kvalitet på smaken som gjestene dine sikkert vil elske.

Restaurantutstyr – moderne løsninger
  • Pizzaovn på restaurant
  • Restaurantutstyr